Att tycka om sig själv och sin kropp

Jag sitter ofta och tittar på gamla bilder på mig själv. Beundrar, saknar, och undrar hur jag inte kunde se hur smal jag var? Sedan undrar jag vad som gick fel?
Det är ju en ganska enkel fråga att besvara. Jag åt mer och tränade mindre helt enkelt.
Men om man ska hitta tillbaka till sig själv, och kanske börja om på nytt igen, så måste man acceptera sina misslyckanden.

Igår hade jag en bra dag, en riktig snyggdag.
Jag stod länge och speglade mig i bara underkläderna med självförtroendet på topp. Jag är ju inte tjock! Lite mullig kanske, men inte groteskt äcklig. Jag har kurvor, och det ser inte så illa ut som jag ofta inbillar mig att det gör. Jag är inte smal, men jag är normal (vad nu det är?).
Jag trivs inte med min kropp, men jag kan inte hata den. Jag har accepterat den och att det är jag som fått den att se ut som den gör.
Det var inte bara kroppen som jag uppmärksammade, jag kände mig även snygg utseendemässigt, dvs ansiktet, håret m.m.

Och nu känns det inte så svårt längre!
Det känns så lätt, jag kan riktigt se målet framför mig. Allt jag behöver göra är att äta rätt, fortsätta som jag gjort det senaste och ännu bättre (har inte kunnat hålla mig 100% till nyttigheterna och 'normal'portionerna riktigt) och gå ut lite mer, röra på mig, så kommer det gå som smort tillslut.
Vill jag fortfarande gå ner i vikt? JA, utan tvekan, men jag har inte samma hat och ångest gentemot min kropp som tidigare, och det känns stort. Men jag vill fortfarande ha tajta, smala armar och nyckelben som sticker ut. Skillnaden är att jag tänker försöka ta mig dit med självsäkerhet och hälsa.

Självklart har jag fortfarande dagar då jag mest hatar och spyr över kroppen, eller fatsuiten som jag har kallat den tidigare i bloggen. Faktiskt ogillar jag kroppen oftare än jag accepterar den, men, att jag ens kan acceptera den ibland, det är det viktiga!

Om ni fortfarande vill följa min blogg och min resa så skulle det betyde jättemycket!
Till er som lämnar mig nu, jag kan till en viss del förstå er.

SÅ, vad tycker ni?


Kram ♥ ♥

Raspberry

RSS 2.0