Jul och nyår, & saker där emellan

Det är tisdag idag fick jag veta för en stund sen, trodde verkligen att det var måndag. Man blir så himla datumförvirrad när man har lov, i alla fall jag. Släpper allt sånt helt och bara åker med, lever och bara är.
Inte bara så klart.. Har ätit mycket nu under jul, men jag tycker att det kan vara okej på ett sätt. Men ångestfritt har det ju inte direkt varit.
Imorgon ska jag antagligen till gymmet och kämpa bort hundratals kcal som jag ätit. Det tar tid att komma in i rutinerna, träningsrutinerna menar jag. I alla fall för mig, tycker det är jättesvårt och otroligt jobbigt att bara ens orka gå till gymmet, men väl där så kör jag allt jag har! Efteråt mår man ju så bra, endorfiner som springer genom kroppen på en, lyckorus.

Snart är det nyår också- händer det något roligt då?
Jag ska allt fira lite, fira att 2010 är över och att det betyder början på ett nytt år, nya chanser, nya starter och att man får en chans till att göra 2011 det bästa året någonsin!

Nyårslöften kommer i ett separat inlägg!

God Jul ♥

Ville bara önska er alla en jättefin och mysig jul!
Hoppas att ni får en ångestfri dag fylld av glädje, kärlek och julklappar ♥.

Bloggar mer om några dagar, ha det superfint sålänge!

Upp och ner i vikt

Den här hösten har varigt ganska så fruktansvärd. I och med stress och allmänt dåligt mående så har jag gått upp totalt -håll i er- 7kg. Själva viktuppgången gick relativt fort, under en månad, en och en halv ungefär. Man märker inte vad som har hänt förrän det är för sent. Och när skadan väl är skedd och man har upptäckt det, då är det en hård kamp att gå ner de kilona igen.

Jag har varit uppe på den vikten och snuddat innan, men det har varit vattenvikt och inte riktigt "fastnat". Jag har alltid gått ned de första tre kilona hyffsat snabbt och lätt igen, på två veckor ungefär. Nu har jag kämpat i en månad och bara gått ner ett endaste kilo. Den här gången var jag inte uppe och "snuddade" på siffrorna, jag såg en seriös skillnad i spegeln; till och med min mamma har påpekat att jag blivit lite pluffsig på sista tiden och borde se över mina matvanor.

Varför är det då så, att det är så lätt att bli tjock utan att märka något direkt, men sedan ett helvete att gå ner igen?
Jo, för att man är medveten om det. Man är medveten om att extra kilona har börjat synas, man hatar det, speglar sig hela tiden, drar ner på intaget och rör på sig mer. Men det är jobbigare, för man vet om att det är allvarligt den här gången, det är på riktigt.

8 december 10

JAG HATAR VINTERN OCH JULEN SOM KOMMER MED
JAG HATAR ALL MAT SOM KOMMER MED JULEN
OCH ALLA SÖTSAKER SOM KOMMER MED MATEN
JAG HATAR DET!!!

Utmanar er på promenad

Funderar på att göra om min design. Gjorde om themanas för ett par dagar sedan och blev så nöjd med den, visst är den fin? Solens har jag också gjort (skryter lite när jag ändå hållr på).

Än så länge är julen inte bra för mig, varken kropp eller sinne. På måndag börjar mitt sockerlöfte, det höll sig inte så länge. Sedan ska jag ta tag i träningen ordentligt också. Ner 3kg till julafton hade jag som mål, fortfarande hälsosam vikt då. Har 2 kg kvar än så länge.

Jag har promenerad mycket nu, i snön och kylan och jag gillar det. Så skönt ute på något sätt. Tycker ni också det? Det är uppfriskande och man piggnar verkligen till!

Tänker utmana alla att ta minst en 30 minuters promenad nu i veckan! Det gör en bara gott.

/ Raspberrysmile♥

1a december

jhgf
Och så var det december. Jaha. Hur firar vi det då?
Julmust? Chokladpraliner? Pepparkakor? Lussebullar?
Nja.. Genom att ta en promenad i kylan och snön? Ja.

Det enda sköna med att det "äntligen" är december är vetskapen om att julen och dess alla matorgier snart är över. Och efter jul så är vi nästan en månad närmare våren. Och värmen.
Positiva tankar, vänner!edit: NEJ det är inte jag på bilden. Ni vet väl sedan tidigare att jag skriver om det är jag på bilderna jag lägger upp? Google bild!
RSS 2.0