Bra dag

Ah! Fortfarande arg på min pollenallergi alltså. När jag vaknar på morgonen är jag helt blind och kan inte andas typ. Sjukt jobbigt.
Idag har det varit jättevarmt ute, nästan för varmt. Jag har haft skitkul, umgåtts massa med kompisar och tiden har bara flugit iväg typ. Jag hann inte äta frukost imorse och glömde bort att äta under dagen...jag antar att det är lätt gjort. Åt i alla fall en isglass lite senare och middag när jag kom hem. Och nu har jag ont i magen. Har druckit säkert två liter vatten idag också - det är så jäkla varmt ute!
Det känns ändå rätt skönt att ha stått och gått hela dagen och inte fått i mig allt för mycket. Man känner sig liksom duktig på något sätt, nästan oövervinnlig.
Imorgon är vi leeeeediga :D!

Ben


Benen...!
Vem skulle inte vilja ha dom liksom?

Träna

Startade morgonen med 100 situps. Kändes najs.
Drog iväg till skolan och kom i tid för en gångs skull men det var bara tråkiga ämnen...
Stack ut och sprang i en timma eller två - jag höll inte tiden. Också najs. Och vädret är sjukt härligt, jättemycket sol och så = mycket tid utomhus. Tillexempel så är det perfekt att promenera nu på kvällarna runt sju ungefär. Det tycker jag om.
Imorgon är det Valborg och då ska alla jag känner ut och festa och dricka sig stupfulla. Jag ska nog inte göra det, alkohol är inte direkt något för mig. Inte i stora mängder i alla fall. Jag får se vad jag hittar på - men kul ska jag ha i alla fall!

Och just det, imorgon ska jag försöka vara på bra humör hela dagen!

Tillbaka

Hej. Usch va oaktiv jag har varit. Och ni är inte ensamma om att sakna bloggen, jag har också saknat den! Jag klarar mig inte utan min lilla blogg...

Jag hinner inte skriva så mycket nu. Förra veckan var härlig, det gick bra då. Jättebra. Helgen var rolig, jag hade riktigt kul. Men det blev äckligt tillslut. Imorgon ska jag verkligen ut och röra på fläsket, på riktigt. Jag klarar inte av att se mig i spegeln utan att en vägg av ångest kommer lutandes över mig. Ni vet hur det är, eller så gör ni inte det.
Men i alla fall, det är typ sent nu och jag är jättejättejättetrött. Det är veckodagar nu och skola. Då behöver man mycket sömn! Så sovgott alla. Imorgon svarar jag på alla kommentarer, I promise!

Lördag

Bloggtorka? Bloggpaus?
Njaee.
Jag har mer bara inte varit vid datorn så jättemycket... Men det ska bli ändring på det!
Hur mår ni, hur går det för er? Jag är pollenallergiker så jag känner mig dålig hela tiden ungefär.
Jag promenerar typ varje dag nu, försöker springa två till tre gånger i veckan och gör random träningsgrejer hemma.
Det kändes som en bra dag igår, och idag känner jag mig helt positiv så det blir nog en bra dag idag igen!

Vi hade nationelltprov igår! Det var ganska enkelt, jag skulle vilja haft lite mer tid för att skriva längre än vad jag gjorde.. Jag skrev ganska mycket men jag ville skriva ännumer om man säger så.

Röra på sig

Jag älskar att träna, jag älskar att kämpa tills jag inte orkar mer och bara vill spy av trötthet. Jag har alltid tränat, inte bara för att bränna, utan för nöjets skull! Jag mår bra av att träna, det är som en av mina fritidsintressen.
Just idag har det varit kallt ute, men det ska bli finare till helgen. Jag ska försöka komma ut så ofta som möjligt, promenera, joggingturer, cykla, röra på mig helt enkelt. Jag orkar inte känna mig såhär nere och jobbig, att bara tänka på ångesten ger mig huvudvärk. När jag tränar mår jag bra, är det inte så att när man tränar så utsöndras ett må-bra grejs i hjärnan?

Föresten, du som skickar lite halvtaskiga kommentarer och sånt, du behöver inte byta namn för varje kommentar. Jag ser på ditt ipnummer att det är samma person bakom skärmen ;).

Stop messing with my head

Jag är yr, känner mig ganska dålig. Tror att jag börjar bli lite sjuk :(.
Jag ska ut och gå en sväng, eller inte? Får se hur jag gör för jag kan inte riktigt bestämma mig än.
Jag vill ha en filt att vira in mig i, en stor förpackning B&J's och bara äta tills jag är för tjock för att kunna röra mig.
Det låter knäppt va? Jag känner mig ganska störd faktiskt. Och ändå har jag knappt rört någon mat idag, ångesten har legat som ett täcke över mig sedan igår kväll - och jag har ingen aning varför. Så är det bara ibland.

Imorgon är det skola och vi får se om jag orkar gå. Det är inte bra för mig att vara borta, nej nej. Men jag orkar inte, speciellt inte om jag börjar bli ännu sjukare än vad jag är. Det verkar vara något som går nu, feber, förkyldningar och yrsel. Medan mina vänner är ute och har kul så sitter jag ensam. Det är konstigt men man märker hur alla steg för steg slutar bry sig.
Men nu ska vi dra på smilbanden och le :D sluta vara deppig Moi!
Jag måste hitta ett sätt att underhålla mig själv på ....

Fråga till er!

Jag har börjat lägga in lite bilder oftare och börjat skriva mer varierat, lite om vad som händer förövrigt runt mig och då och då tar jag upp lite seriösa/utomstående ämnen att skriva om.

Vad tycker ni om detta? Är det bra eller dåligt? Finns det något annat jag kan skriva om? Ni får förstå att jag inte kan skriva allt för privata saker haha.
Jag har nämligen lite bloggtorka såhär efter 1 års bloggande, så det blir ofta att jag inte vet vad jag ska skriva om, känns som om jag skrivit om allt. Men försöker uppdatera så ofta jag kan och komma med intressanta inlägg!

16/4-09 Vem som helst, när som helst.

Det kan drabba vem som helst.
Till och med kronprinsessan. Fick för ett par veckor sedan reda på att Victoria har haft anorexi.

I alla fall, imorgon är det fredag och sedan är det helg. Jag ska springa ännu mer i helgen än nu i veckan. Har blivit så att jag pluggat mycket (nationella proven närmar sig och sånt) det senaste så jag har inte riktigt haft tid att blogga.
Har börjat umgås mycket mer med mina vänner än innan också, det känns jätttttebra att jag ägnar tid åt dom istället för att sitta inne och ha tråkigt.

Det fina vädret har kommit tillbaks också, underbart. Nu blir det många promenader och joggingturer i vårsolen.
Jag vet inte om det går bra eller dåligt just nu, det beror på hur man ser det. Jag tycker det går bra, jag håller på att komma i form och jag älskar verkligen att träna. Jag känner mig duktig då, och fräsch liksom (även fast jag kanske är jättesvettig, haha). Men ångesten.. Den ligger där under och biter mig. Men försöker att inte tänka på den över huvudtaget!



Kiki + some stuff

 
Kiki är snygg som vanligt!

Har ätit middag nu, sojakorv typ.
Imorgon är påsklovet slut och skola igen. Jag skall bli bäst i alla ämnen (förutom matte för jag är typ född till att faila matten) så ja.. Jag ska plugga på som en idiot nu.

Raspberrysmile's bärsmoothie

Bara för att man inte tycker om att äta så betyder det inte att man kan tycka om att baka, laga mat osv. Själv älskar jag att pilla i köket.
Kände för att göra något snabbt och lätt och ändå rätt mättande. Fick bli en smoothie.

© Raspberrysmile!!Ingredienser:
+ Frysta bär (hallon, blåbär eller jordgubb, välj själv)
Fil (i originalreceptet står det vaniljyoghurt men jag gillar A-fil bättre och det är nyttigare)
+ Mjölk
+ Florsocker (behövs absolut inte, märker ingen skillnad alls, kan vara att det tar bort det syrliga ur vaniljyoghurten, men jag använder fil så det behövs inget socker)

Gör såhär:
1. Lägg i ½ eller 1 dl frysta bär - direkt ifrån frysen - i en bunke eller stor karaff eller vad du nu använder. Jag använde mig av ½ dl hallon och ½ dl blåbär för att jämna ut smaken och för att mina hallon tog slut......ehe.
2. Häll i ½ dl mjölk och 1 dl fil-mjölk
3. Elvispa eller mixa ihop allt. Jag elvispade.

4.
Häll upp i glas och njut! Eftersom bären togs direkt ifrån frysen så är smoothien kall och lite mooshie sådär.
Tips: Kan både drickas ur glas eller ätas med sked, beror på hur mycket du mixar sönder bären eller vad du gillar.

Kalorier: ca 120 - 140 kcal. Beroende på bär och mjölk osv.

12 April

Usch, jag hatar pollen!
Känner mig fortfarande helt failad och uppblåst från igår.
Men jag ska ut och träffa vänner, kanske shoppa lite, ha kul i alla fall.

Och just det, plugga ......... ughhhhh.

Såhär ser jag ut idag ...


... I alla fall känns det så!

19:05 - Påskafton

Nu strax, om någon minut är det dags att sätta sig vid bordet och äta påskmiddag.
Varför så jävla sent?! Jag har mycket lättare att få i mig mat runt 4 - 5 på eftermiddagen.
Det bubblar inom mig, ångest och illamående. Och jag blir alltid på så dåligt humör innan maten. Jagvillintejagvillintejagvillinte ha!
Jag hatar det här, pressen på sig. Att man vet att man måste äta sig igenom den där måltiden för sakens skull. Det värsta är att jag vet att jag kommer känna mig ännuvärre efteråt. Ännu äckligare och med ännumer uppblåst mage.
Le och nicka och var trevlig nu Moi, you can do it.
Det funkar inte så bra som jag vill, jag försöker ändå intala mig själv att jag kan det. Bara en måltid utan aggressionsutbrott och sånt. Blä.

Vi ses senare.
Om jag överlever.

Påskmiddag

Glad Påsk på er!
Klockan är bara strax över fyra och det känns redan som om dagen är förstörd. Mår jätteilla och känner mig uppblåst, och ändå har jag inte stoppat i mig mycket. Påskimiddagen har inte ens börjat än. Jag känner mig extremt jävla misslyckad och det är perfekt promenad/jogging väder ute, men jag får inte gå ut för det påskafton och BLABLABLA.

:) I alla fall... Glad Påsk!

Strawberries makes Raspberry smile

© Raspberry
Strawberries makes Raspberry smile. Ordlekar när dom är som bäst.
© Raspberry
Raspberry Tea, min favorit.

Hur stavar ni te? Alltså te som man dricker. Det finns ju massa stavningar, typ thé, tea, te, té, teh osv.
Själv stavar jag det te :D.

Om igår och om idag

Oj vilka diskussioner det blev med inlägget igår, riktigt kul att läsa folks olika åsikter och tankar faktiskt.
Jag ska svara på alla lååånga kommentarer senare idag, men jag ska iväg strax. Som sagt så är det lov nu och jag vill spendera så mycket tid som möjligt med mina vänner.

Jag håller med dom flesta av er faktiskt, det är ju bra att lärare undervisar om sådant, men dom kan ju göra det på ett bättre sätt än vad min lärare gjorde. Och visst kan det ha en positiv effekt för dom som känner sig tjocka, men ser att dom har ett fullt normalt bmi, dom kanske blir tvärtom, att dom blir mer nöjda med sig själva. Men det är ett känsligt ämne, man vet aldrig hur någon skall reagera.
Vill bara säga tack till er, kul att ni gillar den nya designen! Jag blev själv riktigt nöjd med resultatet så det var roligt att höra att ni också gillar den!

Hörs senare!

Lärare uppmuntrar till ÄS?

Nu kommer det där seriösa inlägget jag snackade om tidigare... Varnar för att det kan bli långt. Men jag behöver era åsikter i det här!

För väldigt längesedan, några månader sedan ungefär, så hade vi näringslära. Det ingår ju i idrott och hälsa kursen.
Våran lärare berättade om vad som är bra att äta om man tränar ofta och vad som är dåligt osv. Hon berättade om kolhydrater, kalorier, proteiner, och sådant man borde veta när man tränar, för att man ska ge kroppen rätt liksom.
Sedan gjorde läraren något dumt. Hon lärde alla hur man räknar ut sitt bmi. Hon sa vad som är undervikt och vad som är övervikt. 19 - 25 är normalt, sa hon. Över 29 är övervikt, och under 18 är undervikt. Jag håller inte med, men det är en annan historia. Sedan satt alla där, och räknade och jämförde resultat. "Jag fick 18!!" sa en tjej, "Oj då..." svarade en annan, men på samma gång tycktes man nästan se en liten glimt av avundsjuka i allas ögon och ansiktsuttryck.
Senare började våran lärare näst intill predika om ätstörningar. Berätta om anorexi, bulimi och ortorexi, om vad som är vad, hur man är det och hur man märker om någon har en ätstörning med mera.
Allt hon sa var nästintill skit. Någon som inte sitter i skiten kan bara anta och berätta det man läst i böcker om hur det är, ungefär. Är ni med mig än så länge?
För ett tag sedan berättade en vän till mig om att hennes lärare lärt hennes klass hur man räknar ut sitt bmi. Hon tyckte det var kul, och skulle börja göra det varje månad.

Detta oroar mig. Borde verkligen skolorna lära ut sånt här? Lära folk att räkna ut sitt bmi och predika om vad som är rätt och fel och på så sätt göra elever och ungdomar i största allmänhet medvetna om sin vikt, och att vad dom stoppar i sig faktiskt spelar roll. Detta kan starta en liten glöd hos någon, någon som tar det på allvar, som börjar anteckna och bli beroende av detta. Det kan faktiskt göra någon ätstörd.

Vad tycker ni?

Blogga oftare

Fult väder, härlig dag ändå!
"Du bloggar inte så ofta nu för tiden ..." Jag vet, Blåbär ♥, förlåt.
Jag gissar att ni tänker samma sak, så jag skall berätta varför.

Jag har fullt upp just nu! Slutet av terminen i gymnasiet, massa pluggande alltså. Och den lilla tiden jag får över spenderar jag gärna med mina vänner, jag känner att jag inte umgåtts med dom på jättelänge och att vi flyter ifrån varandra allt mer och mer, och det är inte bra.

Men redan senare ikväll kommer en uppdatering, en ganska viktig sådan. Kommer skriva om ett rätt viktigt ämne.
Ses då!

Ny design!

Så.. var så otroligt trött på den gamla och kände att det behövdes lite nytt.
En omstart typ.

Vad tycker ni?

Ingen ork + veckans låt

Mitt huvud känns tungt, tyngre än på länge.
Jag vet inte riktigt vad det beror på, att jag inte orkar plugga eller blogga eller vara social. Kanske vädret? Kanske är det bara en sån opepp period nu?
Men ni får ursäkta mig om jag inte är så jätteaktiv, jag försöker ändå. Jag älskar att blogga, jag älskar min blogg. Era kommentarer och ni läsare är det som får mig att fortsätta orka uppdatera bloggen, :) och det skall ni ha cred för!

Här är veckans låt i alla fall. Den låten brukar påminna mig om att fortsätta jobba och orka igenom och stå upp även i jobbiga perioder, det blir bättre tillslut.

Superchick - Stand In The Rain

Utdrag ur texten:
She won't make a sound
Alone in this fight with herself and the fears whispering if she stands she'll fall down
She wants to be found
The only way out is through everything she's running from wants to give up and lie down.

So stand in the rain
Stand your ground
Stand up when it's all crashing down
You stand through the pain
You won't drown
And one day, whats lost can be found
You stand in the rain

Where am I going?

Det känns som om jag aldrig hör av er längre ...?
Alltså inte i bloggen, jag menar mer mail och sådant.
Jag saknar folks trevliga mail!

Nu är det påsklov och massor av tid till att träna. Idag har jag gått på en PW och imorgon skall jag gå eller springa lite mer. Har också bestämt mig för att göra 100 st sit-ups varje dag, och sedan när det känns lätt så ökar jag till 150.
Det var någon som frågade "hur jag orkar" göra 100 situps på raken. Det är inte så jobbigt om man verkligen har motivationen till att träna. Och sedan vet hur man lägger upp det.
Jag gör 5*5 = 25*4 = 100. Förstår ni?

Fick inte så mycket sömn inatt så jag skall smita in och sova lite tidigare ikväll, min kropp känns helt död.

Jag minns förra året vid den här tiden på året, då var jag 5 kg lättare och "mager" enligt en vän. När jag ser på foton från då så blir jag avundsjuk på mig själv. Jag var ju smal då!

Dit skall jag, minst. Då hade jag i alla fall en hälsosam kroppsvikt och ett friskt bmi.

Än så länge går det bra

Hej hopp påsklov!
Varför har jag helt plötsligt tappat sju bevakare på en vecka? Skumt.
Idag åt jag en rätt stor frukost, det kändes jobbigt i magen i flera timmar sedan. Hoppade lunchen (det var jätteäckligt anyway så jag var inte direkt den enda som inte åt) och när jag kommit hem från skolan så gjorde jag 100 sit ups. Aj, jag gör fortfarande inte sit ups rätt, får så sjukt ont i nacken!

Vågen visade i alla fall minus imorse och det kändes skönt.

Och så var man där igen


Äcklig. Äckligare. Raspberry.

Jag åt några ostbågar (varför?!) och det var äckligt, som jag alltid tyckt. Dom hamnade i toan sen. Fast i en mindre ostbågig form. Äckligt.....

HÄRLIGT ATT VÅREN I ALLA FALL ÄR HÄR NU! Det var på tiden.
Påsklov snart också, yay :D.
RSS 2.0